Opetus

Opetus koostuu bändisoitosta, yksilöllisemmistä instrumenttikohtaisista opetuksista (yksilö- tai pienryhmätunnit) ja teoriatunneista.

Kouluun ei ole pääsykokeita, eli opetusta annetaan kaikille sitä haluaville. Jokaiselle pyritään löytämään oman tasoinen bändi, jossa harrastus pääsee hyvin käyntiin.

Opetusta annetaan rummuissa, koskettimissa, kitaran sekä basson soitossa. Myös laulajat toivotamme tervetulleiksi. Bändikoulussa on kaikki soittimet valmiina, eli harrastuksen voi aloittaa ilman omaa soitintakin.

Opettajat

Sami Kujala, basso

Sami Kujala, basisti, on bändiopetuksen konkari, sillä opetuskokemusta on kertynyt jo 20vuoden ajan. Sami on Alf Myllärin Kokkolan rock- ja jazzkoulun kasvatti, missä itsekin opetti usean vuoden ennen Helsingin pop- ja jazzkonservatorion opintojaan. Opetustyötä Sami on tehnyt Hyvinkäälläkin jo vuodesta 2006 alkaen.

Samin pääsoitin on basso. Ammattimuusikkona Suomea useiden kotimaisten tähtiartistien kanssa kiertänyt muusikko omaa vahvan ammattitaidon monipuoliseen musiikin opettamiseen. Samilla on kokemusta ”lavatansseista areenakeikkojen ja teattereiden kautta studiotyöskentelyyn”.

Sami on perheellinen kahden tyttölapsen isä Hyvinkäältä. Kokkolasta Helsingin kautta hyvinkääläistynyt ammattimuusikko nauttii nuorten kanssa työskentelystä ja tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.Samin vahvuudet opettajana ovat vuorovaikutustaidot, oppilaiden yksilöllinen huomiointi ja lämmin elämänasenne.

Oppi-isänsä Alf Myllärin sanoja lainaten Sami toivottaakin kaikki soittamisesta ja laulamisesta nauttivat Rocktehdas Hyvinkään toimintaan mukaan sanoin: ”Learning by doing!”

Pasi Jääskeläinen, kitara & bändisoitto

Pasi tarttui kitaraan 9-vuotiaana, ja se vei pojanklopin mennessään. Ensimmäinen esikuva oli tietysti Slash, jonka soittotyyliä matkiessa kului käytännössä koko ylä-aste. Ylä-asteen jälkeinen polku oli espoolaiselle muusikonalulle selkeä: Tapiolan musiikkilukio ja Espoon Pop/Jazz-opisto Ebeli, jossa hyperteknisen sankaritilutuksen vastapainoksi heräsi kiinnostus jazz-musiikkia kohtaan. Lukion jälkeisen vuoden Pasi vietti Kaartin Soittokunnan leivissä, josta muusikon ura jatkui Metropolia Pop/Jazz-Ammattikorkeakouluun.

Pasi valmistui Metropolialta keväällä 2010, ja tähän päivään mennessä kokemusta on karttunut monenlaisista työtehtävistä muusikkona, joista esimerkkeinä teatterimuusikkous, kitara -ja bändiopetus, studiotyöskentely, ja kitaristin rooli mm. seuraavien artistien kanssa: Mariko, Kim Herold, Cheek, Diandra, Ilpo Kaikkonen, Annika Eklund, Saara Aalto.

Pasin vahvuudet niin muusikkona, kuin opettajana ovat positiivinen asenne, toisten ihmisten huomioonottaminen ja ehtymätön rakkaus musiikkia kohtaan.

Mertsi Tuomainen, rummut

Rumpuopettajana kokeneella kehäketulla on paljon annettavaa. Mertsi pitää tärkeänä hyvän fiiliksen luomista opetustilanteisiin: ”Homma ei saa olla ryppyotsaista!”, sanoo tämä Hyvinkään lahja Suomen rumputaivaalle.